Supă cremă de broccoli

Până acum câțiva ani, nu aveam niciun interes pentru broccoli. Era doar un “mini-copăcel” pe rafturile din supermarket, pe care nu știam cum să îl pregătesc și cu care nu eram obișnuită.

Deși este o legumă pe care ar trebui să o consumăm cat mai puțin prelucrată termic, cred că din când în când ne putem bucura papilele gustative și sub forma fiartă, într-o supă cremă 💚

Varianta crudă, fiartă doar câteva minute sau preparată la aburi e cea care păstrează nutrienții cel mai bine. Dacă ar fi să enumerăm toate beneficiile pe care le aduce broccoli am putea spune ca e alimentul minune 😄. Are un conținut ridicat de antioxidanți, vitamina C, calciu și fier și ajută la scăderea tensiunii și a colesterolului.

Dacă la final vă rămâne lichid de la legumele fierte vă recomand să îl strecurați și să îl puneți la congelator. Puteți să îl folositi la alte mâncăruri pentru a da gust (de exemplu la pilaf).

P. S. Dacă preferați supele cremă fără smântână, puteți să renunțați la ea fără probleme 😉

Ingrediente

 • 1 broccoli 🥦
 • 1 ardei gras (galben)
 • 1 ceapă
 • 1 morcov
 • 1 cartof
 • 100-150 ml smântână vegetală
 • sare
 • piper

Instrucțiuni

 1. Adăugați, pe foc, legumele spălate, curățate și tăiate bucățele (cu excepția broccoli) într-o cratiță cu suficient de multă apă cât să acopere legumele și să le depășească cu ~ 3 degete.
 2. La ~10 minute după ce legumele au început să fiarbă, adăugați și crenguțele de broccoli spălate bine. Dacă vreți să nu risipiți nimic puteți să adăugați și tulpina, dar trebuie să o tăiați mărunt pentru a vă asigura că fierbe în profunzime.
 3. Când furculița intră ușor în legume puteți să îndepărtați cratița de pe foc.
 4. Transferați legumele într-un blender cu puțină zeamă și amestecați până obțineți un piure fin. Adăugați lichid până la consistența dorită.
 5. După ce ați obținut crema de legume, adăugați-o înapoi într-o crăticioară pe foc și turnați ușor smântâna vegetală (cantitatea depinde de gustul fiecăruia) amestecând constant.
 6. Adăugați sare și piper după gust
 7. Vă recomand să o mâncați alături de crutoane stropite cu ulei de măsline și busuioc 💚

Bon Appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: