fbpx

Humus cu ardei kapia

Humusul este unul din felurile de mâncare nelipsite din alimentația mea. E un fel de laitmotiv al frigiderului… dacă vrem să fim poetici atunci când vorbim despre o mâncare 😄Dealtfel, rețeta de humus cu ardei kapia este cea pe care o repet cel mai des dintre diferitele variații de humus.

În functie de poftă și foame, puteți să mâncați humusul cu legume (morcov, castraveți, ardei etc.) sau cu pâine, lângă alte mâncăruri sau chiar ca sos de nachos. Rețeta fiind una foarte simplă, e o variantă rapidă de gustare sau aperitiv pentru musafiri neanunțați 😀 !

Am fost întrebată de multe ori dacă fierb eu năutul, sau dacă îl folosesc pe cel din conservă. Din comoditate, și din dorința de a scurta timpul de gătire, folosesc mereu năutul din conservă. Pe de altă parte, dacă aveți o oală sub presiune, vă încurajez să îl fierbeți acasă pentru a-l folosi în diferite rețete.

Ca să vă încurajez să îl adăugați în meniul vostru o să vă povestesc despre nenumăratele beneficii ale năutului: acesta are conținut ridicat de fibre care ajută digestia și contribuie la scăderea colesterolului din sânge (LDL), are conținut ridicat de fier, calciu, zinc, vitamina K, magneziu și aminoacizi care ne mențin sistemul nervos sănătos. Să vă mai spun de conținutul ridicat de proteine? (aproximativ 19 g de proteine la 100 g de năut).

Hummus cu ardei kapia

Humus cu ardei kapia

Timp pregătire 5 minutes
Timp gătire 10 minutes
Timp total 15 minutes
Fel de mâncare Crema

Ingrediente
  

  • 400 g năut (1 conservă)
  • 2 ardei kapia copți la oțet
  • 2 linguri tahini (pastă de susan)
  • 2 căței usturoi trecuți prin presă
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură boia dulce

Instrucțiuni
 

  • Scurgem năutul, îl clătim sub jet de apă și îl scurgem bine. Îl adăugăm într-un robot de bucătărie
  • Adăugăm ardeiul kapia, usturoiul, tahini, uleiul de măsline și boia.
  • Pornim robotul la viteză mare pentru a obține o pastă omogenă. Dacă este necesar oprim din când în când pentru a încorpora compoziția care se ridică pe suprafața vasului.
Keyword hummus

Lasă-mi un mesaj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primești cele mai noi rețete și articole!

Abonează-te la Newsletter

+ un Cadou surpriză pe mail după abonare