Plăcintă de dovleac cu scorțișoară cu aluat făcut în casă

După cum ne-am obișnuit deja, vedeta incontestabilă a sezonului este dovleacul plăcintar. Așa că vin și eu cu o rețetă nouă de plăcintă de dovleac care să-i facă dreptate, cu foi pregătite în casă.
Nu știu cum sunteți voi, dar eu în zilele de toamnă mi-e gândul numai la plăcinte! Ca să nu mai spun că nimic nu miroase mai bine ca o plăcintă cu mere sau dovleac, cu scorțișoară din abundență!!
De ceva timp stateau cuminței pe blacon, trei dovleci mici din cei gri-deschis, albicioși, despre care am auzit că ar fi turcești sau bulgărești.
Au un miez dulce, de un portocaliu intens. Iar dovleacul pregătit de mine s-a călit destul de rapid, nelăsând atât de mult lichid în tigaie.
Aluatul se pregătește foarte ușor și poate fi folosit la diferite plăcinte, nu doar la cea de dovleac. Eu am folosit un unt vegan de la Naturli (e disponibil în lanțurile mari de magazine), dar poate fi înlocuit cu ulei de cocos sau chiar cu ulei de floarea soarelui.
Cantitatea de zahăr din umplutura de dovleac depinde mult de gustul fiecăruia.
Pentru aceste plăcinte eu am folosit 10 linguri de zahăr la 1 kg de dovleac și mi se pare ca a ieșit destul de dulce, aș fi putut folosi mai puțin zahăr după gustul meu. Totuși e important să gustați și dovleacul proaspăt pentru a vedea cât de dulce e el în mod natual.
La final aveți opțiunea să le pudrați cu zahăr sau să le lăsați simple.
În plus, puteți să renunțați la scorțișoară sau chiar să mai adăugați alte condimente specifice: nucșoară, cuișoare etc.
Dacă nu aveți timp să frământați si totuși aveți mare poftă de plăcintă de dovleac, sau poate vreți doar să economisiți timp, atunci vă las și o altă rețetă pregătită cu aluat foietaj cumpărat – Ștrudel de foietaj cu jeleu de dovleac.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
+ un Cadou surpriză pe mail după abonare
E ok rețeta, dar în loc de zahăr procesat recomand zahărul de cocos! Ori suntem plant based ori nu mai suntem… eu recomand eliminarea totală a zahărului procesat din alimentație.
Multumesc pentru mesaj si vizita 🙂 ma bucur ca te inspira reteta. Alegerea de a elimina zaharul din alimentatie apartine fiecaruia. Zaharul este vegetal 🙂 deci este “plant-based”. In alte tari, intr-adevar, in procesul de rafinare a zaharului se folosesc oase de animale, insa nu este si cazul Romaniei.
Pingback: Budincă de chia cu dovleac - Erbivorul - Mic dejun