fbpx

Pesto de kale cu semințe de dovleac

Ai auzit o mulțime de lucruri bune despre varza kale dar nu știi cum să o pregătești? Ți-am pregătit un pesto, perfect pentru pastele sau sandvișul preferat.🥬

Varza kale nu mai e de multă vreme acel aliment deosebit pe care îl vedeam menționat doar în dietele vedetelor. Aceasta a devenit din ce în ce mai populară prin simplul fapt că este într-adevăr un aliment deosebit de concentrat în nutrienți.

kale

Varza kale face parte din familia cruciferelor, alături de bloccoli, conopidă, varză de Bruxelles sau varză obișnuită și poate fi găsită de cele mai multe ori în supermarketuri (capătă ușor-ușor popularitate) sau în piețele mai mari dacă ești norocos. Aceasta poate avea culori diferite, de la verde la mov, si frunza mai netedă sau mai încrețită (ca cea pe care am folosit-o și eu în rețetă).

Printre beneficii se numară concentrația foarte mare de vitamine și minerale, antioxidanți (betacaroten, flavonoide, polifenoli, quercitina şi kampferol). În plus, varza kale are un conținut foarte mic de calorii (~33 kcal la 70 g de varză kale).

Vitamina A: 200% din doza zilnică recomandată (DZR)
Vitamina K: aproape 700% din DZR
Vitamina C: peste 130% din DZR
Vitamina B6: 10% din DZR
Mangan: 26% din DZR
Calciu: 10% din DZR
Cupru: 10% din DZR
Potasiu: 10% din DZR
Magneziu: 6% din DZR

*DZR raportată la un consum zilnic de 2000 de kcal

Și ca să fie echipa completă, am folosit în rețetă și semințe de dovleac, care suplimentează aportul de fibre, proteine, grăsimi (inclusiv omega-6), antioxidanți și alte vitamine și minerale.

Dar dacă nu ai semințe de dovleac le poți înlocui cu alte nuci sau semințe. Foarte bine se potrivesc în pesto vegan nucile caju și cele de migdale, rumenite puțin în tigaie înainte de mixare.

Ingrediente:

 • 100 g varză kale
 • 70 g semințe de dovleac
 • 6 linguri ulei de măsline
 • 1 lingură oțet balsamic
 • ½ lămâie
 • sare & piper după gust

Instrucțiuni:

 1. Într-o tigaie încinsă adăugăm semințele de dovleac și le rumenim 2-3 minute (vor începe să pocnească foarte repede, important e să amestecăm des ca să nu se ardă)
 2. În vasul robotului adăugăm varza kale spălată bine și curațată de tulpina sau fibrele mai dure, zeama de lămâie, uleiul, oțetul balsamic, sare și piper și semințele rumenite
 3. Mixăm până obținem consistența dorită

Dacă, la fel ca mine aveți un blender prea mare pentru cantitatea de ingrediente atunci s-ar putea să nu se mărunțească prea bine semințele sau frunzele. Ca să rezolv “problema”, am mutat ingredientele parțial mărunțite într-un castron și le-am mai pasat puțin cu blenderul de mână.

 

Și pentru că varza kale nu e încă așa populară și e mai greu de găsit, vreau să mă asigur că nu rămâi totuși cu poftă de pesto 😁, așa că îți mai las trei rețete de pesto de pe site, cu alte ingrediente:

pesto de kale

Pesto de kale cu semințe de dovleac

Ai auzit o mulțime de lucruri bune despre varza kale dar nu știi cum să o pregătești? Ți-am pregătit un pesto, perfect pentru pastele sau sandvișul preferat.🥬
Timp pregătire 10 minutes
Timp gătire 5 minutes
Timp total 15 minutes
Fel de mâncare Aperitiv, Appetizer, Fel principal, Main Course
Bucătărie Italian, vegan, vegetarian
Porții 4 porții

Echipament

 • Mixer/Blender

Ingrediente
  

 • 100 g varză kale
 • 70 g semințe de dovleac
 • 6 linguri ulei de măsline
 • 1 lingură oțet balsamic
 • ½ lămâie
 • sare & piper după gust

Instrucțiuni
 

 • Într-o tigaie încinsă adăugăm semințele de dovleac și le rumenim 2-3 minute (vor începe să pocnească foarte repede, important e să amestecăm des ca să nu se ardă)
  seminte de dovleac prajite
 • În vasul robotului adăugăm varza kale spălată bine și curațată de tulpina sau fibrele mai dure, zeama de lămâie, uleiul, oțetul balsamic, sare și piper și semințele rumenite
  ingrediente pesto in robot
 • Mixăm până obținem consistența dorită

Notițe

Dacă, la fel ca mine aveți un blender prea mare pentru cantitatea de ingrediente atunci s-ar putea să nu se mărunțească prea bine semințele sau frunzele. Ca să rezolv "problema", am mutat ingredientele parțial mărunțite într-un castron și le-am mai pasat puțin cu blenderul de mână.
Keyword kale, pesto, seminte de dovleac

Abonează-te la Newsletter

Lasă-mi un mesaj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primești cele mai noi rețete și articole!

Abonează-te la Newsletter

+ un Cadou surpriză pe mail după abonare