În această rețetă am folosit o lingură de ulei de in pentru că acesta are o aromă similară peștelui (dacă râșniți semințele de in o să simțiți un miros specific de pește).
Dacă nu aveți însa ulei de in, nu vă faceți griji! Am pregătit icrele și cu ulei de măsline și au fost foarte gustoase. De asemenea puteți omite complet uleiul având în vedere că maioneza are deja suficiente grăsimi.
minunată idee pentru micul dejun de vineri.
Ma bucur ca iti place! 😊
Este o reteta minunata, o fac mereu. Doar ca, probabil din cauza cepei, începând de a doua zi se “lasa”. Devine mult mai lichida si desi este buna, aspectul lasa de dorit. Any tips? Mtumesc frumos!
Multumesc! Daca ceapa e mai “apoasa” ar merge stransa putin intr-un servetel dupa ce e tocata. Sau mai merge adaugat putin amidon de porumb/cartofi, cam o lingurita ca sa absoarba umiditatea😊
Buna ziua! Daca faceti cantitate mai mare, adaugati ceapa doar in cantitatea pe care o consumati.
Reteta mea este cu amaranth, quinoa si putin mei la fier. Inlocuiesc maioneza cu faina de in auriu hidratata. Adaung sare, ceapa rosie, zeama de lamaie si ulei de in. Un deliciu!
ce bine suna si varianta asta Ana! varianta cu faina de in e mult mai sanatoasa ca maioneza! multumesc!
Dacă faceți maioneza de caju e la fel de sănătoasă ca și făina de in…
cu siguranta alternativele din seminte si nuci sunt mult mai sanatoase la maioneza obisnuita 🙂 totusi cu modificarile mentionate nu pot garanta acelasi rezultat in ceea ce priveste gustul, ca cel testat in reteta.